משלוח חינם מעל 299 ש״ח

משלוח חינם מעל 299 ש״ח

5% הנחה לחברי מועדון

5% הנחה לחברי מועדון

תאריך: 24/04/2024
צפיות: 138
כותב: גנן בנעלי בית

"הצמח שוב מת?" – המדריך המלא להשקיית צמחי בית

בין אם אתם חובבי צמחים מושבעים או רק מתחילים להתנסות, ייתכן שכבר חוויתם את התחושה המתסכלת כשהעציץ החדש שלכם מתחיל לנבול, למרות שהשקתם אותו בקפידה. למעשה, זה קורה ליותר אנשים ממה שאתם חושבים! בעוד שכולם אוהבים לראות ירוק בבית, שמירה על צמחי בית יכולה להיות אתגר לא קטן. עם זאת, החדשות הטובות הן שזה לא בלתי אפשרי. ברוב המקרים, הסיבה למותם של הצמחים היא השקיה לא נכונה.

אז אם אי פעם תהיתם למה הצמחים אצלכם בבית "לא שורדים אתכם", כנראה שזה הזמן לבדוק מחדש את ההרגלים שלכם בהשקיה. קבלו את המדריך שלנו – שבעה טיפים שישדרגו את מיומנויות ההשקיה שלכם ויעזרו לצמחים שלכם לשגשג כמו שתמיד רציתם.

1. פחות זה יותר: השקיה מתונה היא המפתח

רבים חושבים שככל שמשקים יותר, כך הצמח יראה חיוני יותר, אך האמת הפוכה לגמרי. עודף מים עלול לגרום לריקבון של השורשים ולמוות מהיר של הצמח. לכן, אם אתם לא בטוחים אם הצמח זקוק למים, עדיף להמתין. כלל האצבע הוא: תמיד כדאי להחסיר ולא להוסיף – צמח שסובל מחוסר השקיה יתאושש מהר יותר מצמח שסובל מעודף השקיה.

2. התאימו את ההשקיה לפי מבנה העלים

שמתם לב שיש צמחים עם עלים בשרניים מאוד? צמחים כמו קקטוסים או סוקולנטים בנויים כך שהם יכולים לאגור נוזלים, ולכן זקוקים לפחות מים מאשר צמחים בעלי עלים דקים. כלל פשוט: ככל שהעלה עבה ובשרני יותר, כך הצמח יכול להחזיק מעמד זמן רב יותר ללא מים. תנו לו את השקט שלו ואל תמהרו להשקות כל יומיים.

3. השקיה אחידה – הסוד לספיגה טובה

כאשר האדמה יבשה מדי, היא נוטה להתכווץ וליצור "כיסים" שלא סופגים מים כמו שצריך. כדי להימנע מכך, השקיה צריכה להתבצע בצורה איטית ומבוקרת על כל פני השטח של העציץ. פיזור אחיד של המים על פני כל שטח האדמה מבטיח שהשורשים יקבלו את מה שהם צריכים, בלי שהמים "יברחו" מהתחתית לפני שהצמח יספיק לספוג אותם.

4. השקיעו בשורשים, לא בעלים

שורשי הצמח הם אלו שאחראים על ספיגת המים והזנה, ולכן השקיה שמתרכזת רק בשכבה העליונה של האדמה אינה אפקטיבית. ודאו שהמים חודרים לעומק העציץ ומגיעים לאזור השורשים, אחרת הצמח יתחיל להראות סימני מצוקה למרות שאתם משקים אותו.

5. ניקוז טוב הוא קריטי למניעת ריקבון

אין דבר יותר מתסכל מלראות צמח עם עלים צהובים ורכים, סימן מובהק לכך שהשורשים שלו נרקבים מעודף מים. כדי למנוע ריקבון, וודאו שלעציצים שלכם יש חורי ניקוז בתחתית, המאפשרים למים העודפים לצאת בקלות. אם אין, הוסיפו צלחת ניקוז וודאו שאחרי כל השקיה אין מים עומדים מתחתית העציץ.

6. קבעו זמנים קבועים להשקיה

צמחים אוהבים שגרה, ממש כמו בני אדם. לכן, קביעת זמנים קבועים להשקיה יכולה לעזור לכם לשמור על הרגלים נכונים. בחרו זמן ביום שבו אתם משקים את הצמחים, למשל, בזמן שאתם מכינים את הקפה של הבוקר או כשאתם מסיימים את יום העבודה. כך לא תשכחו להשקות, ותיהנו מהרגעים הקטנים של השגרה.

7. טפלו בעלים כמו באוצר קטן

מעבר להשקיה עצמה, גם העלים של הצמחים זקוקים לטיפוח. צמחי בית צוברים אבק עם הזמן, במיוחד בסביבה משרדית. אבק על העלים מפריע לצמח "לנשום" ולכן כדאי לעבור מדי פעם עם שפריצר מים ולנקות את העלים בעדינות. לא רק שהצמח יראה רענן ומבריק, הוא גם יוכל לבצע פוטוסינתזה בצורה טובה יותר.


רוצים טיפים נוספים לגידול צמחי בית? אשמח לייעץ ולעזור לכם לבחור את הצמחים הנכונים לביתכם, ולוודא שהם יישארו ירוקים ורעננים לאורך זמן!

חזרה
קטגוריות
פוסטים אחרונים
20
10
איך לבחור כלי קיבול לצמחים? התאמה לפי סוג הצמח
20
10
מה חשוב לדעת כאשר שותלים צמח במיכל שתילה?
20
10
איך לבחור שילובי צמחים לפי אורך חייהם: רב-שנתיים מול עונתיים
אודות גנן בנעלי בית
"גנן בנעלי בית" נולד בדיוק מתוך אותה תפיסת עולם שבכל אחד מאיתנו מסתתר גנן. עם הטיפים הנכונים והדרכה קצרה שתמצאו באתר, גם אתם תצליחו לגנן את הסלון או את המרפסת, כשאתם בנעלי בית.
שיתוף
תודה על פניתכם
ההודעה נשלחה, נחזור אלכם בהקדם!